Élvezzük ki a hétvégi időjárást: ami utána jön, abból nem lesz köszönet

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
csapadék napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az előrejelzések alapján napos időre számíthatunk a hosszú hétvégén, azonban jövő héttől változás áll be az időjárásban.

Péntek


Reggelre főleg az Alföldön és a délnyugati határszélen képződnek ködfoltok. Ezek feloszlása után fátyolfelhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél egyre inkább megélénkül. 13és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat


Ismét főleg a délnyugati tájakon lehetnek reggelre sűrű ködfoltok, majd ezek megszűnése után országszerte sok napsütésre számíthatunk. A délkeleti szél már több helyen lesz élénk. 16-17 fok körüli maximumok várhatók.

Vasárnap


Reggelre több helyen képződik köd, illetve ködfelhőzet, mely néhol csak a déli órákra szűnik meg. Utána többórás napsütés valószínú.Többfelé lesz élénk továbbra is a délkeleti légmozgás. Marad a 16 fok körüli csúcs.

Jövő héttől csapadékos időjárásra kell számítani Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hétfő


Mindenszentek napján délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, késő délutántól már egyre többfelé alakul ki eső. Estig élénk lesz a délkeleti szél. 14-15 fok köré csökken a hőmérséklet.

Kedd


Délutánig, estig borult idő valószínű sokfelé akár kiadós mennyiségű esővel. Késő délutántól nyugat felől csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 10-15 fok közötti értékeket mérhetünk a csapadékos, szeles időben - írja a Köpönyeg.

Németh Lajos elárulta, milyen lesz az idei tél: kemény hónapok előtt állunk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.