A buszmegállóba szaladt segítségért az ötéves kisfiú: agresszív nevelőapjától ijedt meg

Forrás: Shutterstock -
terror alkoholizmus családon belüli erőszak család vádemelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki évekig terrorizálta családját.

A Veszprémi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése, személyi szabadság megsértése, kapcsolati erőszak, közúti veszélyeztetés, zaklatás és könnyű testi sértés miatt emel vádat a férfi ellen, aki hosszú ideig zaklatta családját.

A 45 éves férfi 2011-től élt élettársi kapcsolatban a sértettel, akivel közös gyermekeik születtek. Őket együtt nevelték a nő előző házasságából született két gyermekével Tiszafüreden.

Az alkoholista férfi rendszeresen bántalmazta élettársát, gyermekeivel ordított, nevelt gyermekeit megütötte, leköpte. Az is előfordult, hogy őrjöngve verte szét lakásuk berendezését.

A nő még 2016-ban, gyermekeivel együtt elmenekült a férfitól, és egy Veszprém megyei településre költözött. A férfi ezután is rendszeresen zaklatta a családot, majd meg is kereste őket: 2017 novemberében megjelent volt élettársánál, majd felvetette, hogy menjek el közösen játékokat vásárolni. Út közben azonban a férfi agresszív lett. 15 éves nevelt fia közölte, hogy ha nem áll meg, rendőrt hív, mire a férfi megállt, kirángatta az autóból a fiút, és többször megütötte.

A buszmegállóba szaladt segítségért az ötéves kisfiú az agresszív nevelőapjától menekülve - Illusztráció Forrás: Shutterstock

Ettől a férfi szintén velük utazó 5 éves kisfia megijedt, és egy buszmegállóba szaladt segítséget kérni. A férfi volt élettársa kiszállt az autóból, és megpróbálta kiszedni a legkisebb, 4 éves gyermeket, de a férfi bántalmazni kezdte a nőt, majd beugrott a járműbe és elhajtott. A volt élettárs és a kisgyermek emiatt az út közepére zuhantak.

A férfi az eljárás során külföldre távozott, és csak nemzetközi elfogatóparancs révén sikerült vele szemben a büntetőeljárást lefolytatni. Az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, továbbá indítványozta, hogy szülői felügyeleti jogát a bíróság szüntesse meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.