Alkalmatlan volt a tolmács, így a Hableány-per félbemaradt

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Hableány hajó büntetés tragédia per Hableány-katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Távmeghallgatás formájában folytatódott a Hableány-ügy pere, majd néhány perc múlva félbeszakadt a Viking Sigyn hajóskapitányának, Jurij Csaplinszkinek a büntetőpere. Az eset a Hableány sétahajó tragédiája nyomán indult, ahol 28 ember vesztette életét.

A bíró kétségbeesetten szerette volna a tolmácsproblémát megoldani. Először lehetetlennek látszott a megoldás, majd kis szünet után kerítettek valakit, aki alkalmas volt a fordításra.

A tragédia egyik túlélője Hwan Sungja (41) Dél-Koreából jelentkezett be, aki szintén a Hableány fedélzetén tartózkodott,amin a mögötte érkező Viking Sigyn luxushajó lassítás nélkül átgázolt.

Félbeszakadt a Viking Sigyn hajóskapitányának, Jurij Csaplinszkinak a büntetőpere Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mind az elhunytak hozzátartozói, mind maguk a túlélők nem leltek megnyugvásra az eset óta, hiszen nincs megállapodás abban, hogy ki a felelős a targédiáért. A Hableány hajó elsüllyesztésekor 27 áldozatot csak később találtak meg, 1 áldozatnak pedig máig nyoma veszett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.