Gyászol a filmvilág: elhunyt a Dűne sztárja

gyász Dean Stockwell Dűne
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
85 éves korában elhunyt Dean Stockwell amerikai színész, aki többek között a Csillagközi romboló és a J. A. G. - Becsületbeli ügyek című sorozatokban játszott. 1989-ben jelölték Oscar-díjra a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, a Keresztanyában nyújtott játéka miatt.

Stockwell 1936-ban született. 12 éves korától már sikerfilmekben játszott, kétszer is megkapta a legjobb színésznek járó elismerést Cannes-ban: 1959-ben a Compulsion című film főszerepéért, 1962-ben az Utazás az éjszakába című filmben nyújtott alakításáért.

Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Dennis Hopper, Bruce Dern és Rip Torn, de többször kitekintett a filmes világból: élt hippiként, és kipróbálta magát ingatlankereskedőként is. 1984-ben tért vissza a filmekhez, David Lynch Dűnéjében az egyik mellékszereplőként. 2015-ben szélütést kapott, ezután visszavonult a színészettől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.