Ismét megszólalt Cseh László: ez a véleménye a büntetésről, amit volt edzője kapott

Forrás: MOB -
Turi György Cseh László uszoda botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cseh László robbantotta ki az úszóbotrányt, visszavonulása után ugyanis beszámolt arról, volt edzője milyen nem elfogadható módszerekkel dolgozott. Utána sokan megszólaltak, a szövetség pedig lépésre kényszerült. Az egykori úszó elmondta, mi a véleménye arról a büntetésről, amit - egyelőre - Turi György kapott.

Cseh László visszavonulása után számolt be arról, hogy egykori edzője milyen módszerekkel dolgozott. Leszögezte, nem tud megbocsátani az edzőjének, "Úgy bánt velünk, ahogyan nem lett volna szabad" - mondta, vallomását pedig Kozma Dominiké követte. "Volt, hogy a hajánál fogva húzta ki az edző az úszót a vízből, sajnos ilyet is láttam" - mondta Dominik, később pedig Egerszegi Krisztina egykori edzőtársa számolt be azokról a kegyetlenségekről, amiket ő tapasztalt.

Cseh László nagyon haragszik Turi Györgyre Forrás: MOB

A nyilatkozatok után Turi György is megszólalt, elmondta, hogy ma már akkor is lelki terorristának kiáltják ki, ha elkiáltja magát. "Azért nem jó, ha erre X, Y, Z évtizedek távlatából, egy teljesen más korban visszaemlékezik, mert ma ez már megengedhetetlen" - mondta, hozzátette, más világot élünk.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Turi György korábbi edzői munkája kapcsán öttagú bizottság felállításáról döntött csütörtöki elnökségi ülésén, a szakember pedig a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette tevékenységét mint a MÚSZ szakmai alelnöke, illetve az edzőbizottság elnöke.

Cseh László megszólalt a Borsnak az edző nyilatkozatáról és az ítéletről.

Teljesen más dolgoról beszélünk. Az ő szemében mindenki idióta, csak ő az okos. Már csak kínomban nevetek"

Nem vártam semmilyen csodát"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.