A Császár Előd által okozott halálos balesetről kérdezett kislánya: Papa, te megöltél valakit? Ezt kérdezte a gyermeke a zenésztől. 

Császár Előd súlyos balesetet okozott évekkel ezelőtt, aminek következtében meghalt egy ember. Az esetről máig sok téves információ kering, most azonban a zenész mindenről őszintén vallott az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban.

"Az nem igaz, hogy ittam és drogoztam, ezek benne vannak az ítéletben. Az emberek nagy része a mai napig azt hiszi, hogy elütöttem egy rendőrt, miközben előztem a sort a szemben lévő sávban. Nem ez történt!Megcsúsztam egy benzinfolton és 45 centire átlógtam a másik sávba. Ekkor jött szembe velem egy rendőrautó" - kezdte Előd a borzalmas baleset történetét.

Császár Előd részletesen beszámolt az általa okozott balesetrőlForrás: RTL Klub

A szemem láttára meghalt. Láttam, ahogy eltávozik belőle az élet. Nekem ott, abban a pillanatban lett végem.Ezt nem lehet elfelejteni. Amikor kijött a mentő, és azt mondták, hogy nagy a baj, mert meghalt, fel sem tudtam fogni" - mondta Előd. 

"A közlekedésrendészet feje közölte, egyértelműen kijelenthető, hogy drogos állapotban vezettem. Tudtam, hogy nem igaz. A vizsgálatok is engem igazoltak, mert a baleset után bevittek a János Kórházba, megvizsgáltak, alkoholtesztet és drogtesztet végeztek rajtam: minden negatív lett. A hajamat elküldték a hamburgi kriminalisztikai intézetbe, hátha találnak benne drogot. Nem találtak. Mindenki azt hitte, hogy megvettem a rendőrséget, a bíróságot, mindenkit, akit csak lehet. Az utcán legyilkosoztak, pedig nem vagyok az. Azt nevezik így, aki egy lapáttal fejbe ver, vagy egy késsel leszúr valakit. Én ilyet nem csináltam.  Orvoshoz fordultam, közel egy éven át, heti két-három alkalommal jártam pszichiáterhez. Volt egy időszak, ami teljes egészében kiesett, mert gondolom, annyira szörnyű volt, hogy nem vagyok hajlandó az agyamban foglalkozni vele" - idézi a Bors a műsorban elhangzottakat. Az is kiderült, hogy nagyon megrázta, amikor a kislánya kérdőe vonta.

 

"Papa, te megöltél valakit?"

- tette fel neki a kérdést.

"Akkor meséltem el neki, hogy nem egészen így van, de igaz" - mondta Előd a ma esti műsor felvételén.  

Ott vallott az őt ért zaklatásról is: "Letolta a nadrágját és közölte, hogy elégítsem ki".