Tavaly májusban sokkoló kettős gyilkosság történt Budapesten a Deák téren. Egy 16 és egy 21 éves fiút késeltek meg: most kiderült, hol tart a nyomozás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) lezárta a nyomozást a Deák téri kettős emberölés ügyében és vádemelési javaslattal átadta a nyomozati anyagot az ügyészségnek - jelentette be a BRFK Életvédelmi Osztályának vezetője keddi sajttájékoztatóján, Budapesten.

Lezárták a nyomozástFotó: Szabó Gábor - Origo

Gál Sándor emlékeztetett: 2020. május 22-én az V. kerületi Deák Ferenc téren a hajnali órákban két, fiatalokból álló társaság verekedett össze. Az akkor 18 éves Cs. Krisztián késsel többször vesén, szíven és tüdőn szúrt két sértettet, akik a földre estek. A két megszúrt fiatal - egyikőjük 16, a másik 21 éves volt - a helyszínen életét vesztette.

A BRFK munkatársai perceken belül azonosították és elfogták a gyanúsítottakat. Cs. Krisztián ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, a 19 éves J. Dániel és ikertestvére, J. Marcell ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, további három társuk ellen pedig csoportosan elkövetett rablás, illetve csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás - közölte az alezredes - írja az MTI.