A fiatalok húsz százaléka átesett a koronavíruson, a felének fogalma se volt arról, hogy beteg - Riasztó adatok Bécsből

Forrás: -- -
fiatalok COVID-19 covid gyerekek koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy bécsi tanulmány azt igazolja, hogy az osztrák fővárosban legalább kétszer annyi gyermek esett át a koronavírus-fertőzésen, mint eddig gondolták.

Dr. habil. Marie-Kathrin Breyer, a Penzingi Klinika Tüdőosztályának munkatársa és a Ludwig Boltzmann-Institut Tüdőrészlegének helyettes vezetője és csapata a Bécsi Lead-Covid-19 Tanulmányban azt vizsgálta, milyen magas azoknak a 6-20 év közötti gyerekeknek és fiataloknak az aránya, akik már megfertőződtek a koronavírussal- írja a Kisalföld.

A fent említett korcsoportban, az elsősorban az iskolákban alkalmazott antigén, illetve PCR-tesztekkel a fiatalok tíz százalékánál állapítottak meg fertőzöttséget, és kiderült, hogy rengeteg olyan gyerek van, aki igazoltan ugyan nem, de valójában átesett a fertőzésen.

Ez azt jelenti, hogy a korcsoport tagjainak tíz százaléka úgy esett át a COVID-on, hogy fogalma se volt róla.

A tanulmányhoz az idén októberi adatokat használták fel: a 6-12 évesek körében 8,8 százalék az aránya azoknak, akik tudtukon kívül estek át a fertőzésen, a teszteltek közül 9,3 százalék produkált pozitív tesztet. Az oltatlan 12-20 évesek körében a tesztelések során 12,4 százalék volt a fertőzöttek aránya, 13,7% pedig úgy esett át a koronavíruson, hogy nem tudott róla.

A számok azt bizonyítják, hogy nagyjából minden második fertőzött felderítetlen maradt.

Forrás: --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.