Csűrös Karola halála Csűrös Karola gyász Szomszédok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csendes tiszteletadással búcsúztatták szomszédai a 85 éves Csűrös Karolát, amikor a mentők elszállították a holttestét. Ápolónője talált rá a művésznőre.

Összetartó közösség lakik abban a 13. kerületi társasházban, melynek legfelső emeletén élt Csűrös Karola és néhai férje, Horváth Ádám rendező. A házaspár hétköznapjai csendesen teltek, zavarta őket, ha valamelyik lakó úgy bánt velük, mint egy hírességgel, de sokat beszélgettek szomszédaikkal.

Horváth Ádám két évvel ezelőtti halála után Csűrös Karola zárkózottabb lett. 2020 tavaszán eltört a térde, majd életveszélyes állapotban került kórházba, mélyvénás trombózis alakult ki lábában. Állapota nagyon lassan javult, ami annak a mélységes gyásznak is köszönhető volt, amit férje elvesztése okozott.

Szerdán érkezett a hír, hogy Csűrös Karola elhunyt. A színésznőt ápolónője találta meg, éjszaka, álmában hunyt el.

A Bors úgy tudja, a lakóközösség tagjai SMS-bem értesítették egymást a tragédiáról, de voltak, akik kiabálva adták tovább a hírt. Mire kiért a mentő, mindenki visszahúzódott a lakásába, az emberek nem akartak láb alatt lenni. A szeretett szomszédnak úgy adták meg a végtisztességet, hogy csendben, kéretlen tekintetek nélkül vihették végig Karolát a lépcsőházban a mentőautóig.

A Bors elérte a színésznő régi barátját, Pásztor Erzsi színésznőt, aki már egy ideje érezte, hogy baj lesz:

"Mellbe vágott a halálának a híre, ugyanakkor tudom, hogy ez volt az élet rendje, mert már nem akart élni. Két éve feküdt, nem volt hajlandó felkelni az ágyból. Úgy csinált, mintha minden rendben lenne, pedig közel nem gy volt. Nem volt jól. Ádám halál után feladta. November hatodikán voltam nála Tóth Enikővel a születésnapja alkalmából, ez volt az utolsó találkozásunk" - mondta megrendülten Pásztor Erzsi.

"Szörnyű állapotban jöttem el tőle, mert engem nagyon megviselt az akkori állapota. Kereste a szavakat, de nem nagyon tudott kommunikálni. Önmagát zárta be a négy fal közé. Szerda reggel, az unokahúga telegongált, tőle tudtam meg, hogy elment. Azonnal kitört belőlem a sírás" - folytatta megtörten a színésznő.

Csűrös Karola Forrás: tv2

"Természetesen ledöbbentem, amikor meghallottam a hírt, de nem ért váratlanul, mert ő nagyon el akart már menni az Ádám után. Nagyon szerették egymást, nagyon összetartoztak. Sok mindenen mentek keresztül az életben, de végig kitartottak egymás mellett, példaértékűen éltek. Nagyon igazi pár voltak. Ami nem azt jelentette, hogy folyton nyalták-falták egymást, nem mutatták ki mindig, de érezni lehetett, hogy ők nagyon egyek ebben az életben" - mondta az Origónak Trokán Péter, aki együtt dolgozott velük a Szomszédok című sorozatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.