Jöhet az új védettségi igazolvány hazánkban, mindenkit érint a változás

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
védettségi kártya védettségi igazolvány védettségi igazolvány lejárata oltás típusa koronavírus új védettségi igazolvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban új törvényjavaslat került a parlament elé. A dokumentumban foglaltak szerint meghosszabbítanák az összes, itthon érvényes hivatalos okmány lejárati idejét, és átalakítanák a védettségi igazolványt is.

A javaslat lehetőséget adna a kormánynak, hogy rugalmasan kezelje a védettségi igazolvány érvényességi idejét. A beoltottak kártyáján ugyan nem szerepel lejárati idő, de azon emberek számára, akik igazolt Covid-fertőzés után kapták meg a védettségit, csak 4 vagy 6 hónapig volt érvényes az igazolvány.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kormány rendeletben dönthet arról, hogy az újonnan kiadott kártyákon feltüntethető legyen a vakcina típusa, valamint a dózisok száma is. Az új törvény emellett lehetőséget adna arra, hogy a védettségi igazolvány birtokosai mentesüljenek bizonyos járványügyi intézkedések alól. Ilyen például a határátlépés esetén előírt kötelező karantén - írja a nuus.hu.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.