Pánik egy Budapestre tartó repülőn: az utasok kötözték meg a dühöngő férfit

Forrás: Getty Images/Getty Images -
repülő pánik egy Budapestre tartó repülőn repülőgép pánik dühöngő férfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy volt a pánik azon a Budapestre tartó járaton, amin az egyik utas dührohamot kapott, verekedést provokált és megpróbálta kinyitni a gép ajtaját

A fővárosba tartó repülőgépen sokkoló eseményeknek lehettek tanúi az utasok. Egy férfi ugyanis több másik utasba is belekötött, majd a repülőgép konyhájában talált különböző tárgyakat dobálta. A stewardessek felszólították, hogy nyugodjon meg, a férfi azonban ekkor verekedést provokált.

Az utasok közül többen attól féltek, hogy a dühöngő megpróbálja majd kinyitni a gép ajtaját.

A férfit végül az utasoknak sikerült ártalmatlanítani, majd megkötözték az ámokfutót. Az incidens miatt a repülő csak késéssel tudott leszállni – idézi a november 11-én történteket a Blikk. A randalírozót a reptéren már várták a rendőrök. A 29 éves szerb férfi elmondta, hogy pánikba esett, ezért kezdett tombolni, és alig várta, hogy leszálljanak.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Getty Images

"Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetése külföldi felségjelű légijármű fedélzetén, külföldi állampolgár által történt, ezért Magyarország joghatósága nem állapítható meg, így a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél" – áll a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.