Riasztó hazai koronavírus adatok: továbbra is nagyon sok a beteg és a halott

halottak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
7310 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 176 038 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 215 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 36 263 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 955 248 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 184 527 fő. 7119 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 579-en vannak lélegeztetőgépen. Az Oltási akcióban már összesen 1 millió 262 ezren vettek fel oltást, közülük 1 millió 30 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel és 147 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. A sikerre való tekintettel a kormány újabb egy héttel meghosszabbította az Oltási akciót, így december 12. vasárnapig továbbra is akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között.

Mindenkinek javasolt a megerősítő harmadik oltás felvétele, aki 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltását. A védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet, a megerősítő oltás azonban ismét 80-90%-ra képes emelni a védettséget.

Szerdán megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához. A szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt email címmel rögzíthetik a gyermeket. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) november végén engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től. A gyermekek oltása az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál fog történni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.