Kellemetlen napok jönnek: ekkor számíthatunk havazásra

Forrás: Shutterstock -
borongós idő időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét további napjaiban enyhe, de borongós napok jönnek. A reggeli órákban előfordulhat ködszitálás, ónos szitálás.

Kedd

A keleti tájakon változóan, máshol erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggelre foltokban köd képződik, mely a nyugati területeken csak lassan oszlik fel. Néhol szitálás, vagy ködszitálás előfordulhat. +1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet. Mérsékelt marad az északnyugati szél.

Szerda

Borult, párás, szürke időre számíthatunk, csak kevés helyen süt ki a nap rövid időre. Kisebb csapadék előfordulhat: szitálás, ónos szitálás, hószállingózás. Az északnyugati szél csak néha élénkül meg. +3 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Csütörtök

Marad az erősen felhős ég, a borongós idő. Észak, északnyugat felől elszórtan fordul elő szitálás, gyenge eső, havas eső. Estétől egyre inkább megélénkül, majd megerősödik az északnyugati szél. Marad a +3, +4°C körüli maximum.

Péntek

Az erős, néhol viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, már csak néhol fordul elő zápor, vagy hózápor. Átmenetileg megenyhül az idő, hiszen a szél kisöpri a hazánkban megülepedett párás levegőt: délután +6, +7 fok is lehet.

Szombat

Erősen megnövekszik a felhőzet, és az esti óráktól elszórtan alakulhat ki vegyes csapadék: gyenge eső, majd havas eső, hózápor. Eleinte még erős lesz, majd mérséklődik a légmozgás. 1-6 fok közé csökken a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.