Schumacher fia okozta Hamilton vesztét? Súlyos elmélet látott napvilágot

Forrás: Getty Images/Clive Mason -
Max Verstappen Forma-1 Michael Schumacher Lewis Hamilton összeesküvés-elmélet Mick Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétvégén rendezték meg az idei Forma-1-es szezon utolsó futamát. A versenynek az Egyesült Arab Emírségek adott helyszínt, és nemcsak az évadra, hanem az utolsó körig tartó izgalmakra is évekig fognak emlékezni a rajongók.

Az Abu-Dzabiban megrendezett 58 körös futam utolsó körében dőlt el, hogy Max Verstappen életében először emelhette magasba a világbajnoknak járó trófeát. A kaotikus befejezés a verseny leintése óta lázban tartja a sportág rajongóit és még azokhoz is eljutott az izgalmasra sikeredett futam híre, akik nem követik figyelemmel az autósportot.

Michael Schumacher rekordját Hamilton nem tudta megdönteni Forrás: Getty Images/Clive Mason

A káoszt a futam végén az okozta, hogy az egyik versenyző beleütközött a falba, és ezért szükséges volt beküldeni a biztonsági autót a mentés idejére. Az ominózus kanadai versenyző a csattanás előtt Mick Schumacherrel volt csatában, és bár kissé összeért a két autó, Latifit nem a német legenda fia lökte a korlátnak.

Az interneten terjedő egyik összeesküvés-elmélet szerint azonban Michael Schumacher fia ezzel az akcióval akarta megvédeni apja hétszeres világbajnoki rekordját. Ha ugyanis Hamilton nyerte volna a futamot, akkor megszerezte volna nyolcadik vb-címét.

Megkérdezték Mick-et, mit gondol a teóriáról; a Bors idézte válasz szűkszavúra sikeredett:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.