Kiderült, mennyire hatásos a Pfizer Covid-gyógyszere: megjöttek az eredmények

Forrás: Thinkstock -
gyógyszer covid koronavírus Pfizer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pfizer folytatja tovább a kutatást, hogy minél több eszközünk legyen a koronavírus elleni küzdelemben. A cég most egy olyan tablettáról tette közzé a kutatását, ami szintén nagy segítség lehet a fertőzés elleni harcban. 

A Pfizer koronavírus elleni gyógyszere az eredmények szerint 89 százalékkal csökkentheti a koronavírusos betegek állapotának súlyosságát, illetve halálát, ha az első tünetek jelentkezése után néhány napon belül elkezdik a kezelést. A Paxlovid nevű tablettát otthoni alkalmazásra ajánlják, a fertőzöttek beszedhetik, mielőtt annyira megbetegednének, hogy kórházba kerülnek.

Hatásos a Pfizer Covid-gyógyszere - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A vizsgálatokban 697 ember kapta meg a gyógyszert, közülük öten kerültek kórházba, de senki nem hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében. 682 ember pedig placebót, közülük 44-en kerültek kórházba, 9-en pedig elhunytak. A vizsgált személyek mindegyike oltatlan volt - írja a CNN.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.