"Kétszer tudtam felkiáltani, majd beestem a vízbe" - folytatódik a Hableány-per

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Hableány hajó drámai vallomás Hableány-per Hableány-katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két évvel ezelőtt, 2019 nyarán történt a főváros történetének egyik legsúlyosabb hajókatasztrófája. A Hableány nevű turistahajót egy nála sokkal nagyobb szállodajármű ütötte el, majd gyűrte maga alá. Az utasok közül csak néhányan élték túl a balesetet.

A 28 halálos áldozattal járó hajóbaleset ügyében indított büntetőper tárgyalását a mai napon folytatták, ugyanis az előző alkalommal a tolmács alkalmatlansága miatt félbe kellett szakítani az ülést. A túlélők dél-koreai állampolgárok, akiket otthonról, videóchaten keresztül kapcsoltak be a tárgyalásba.

A Hableány-katasztrófát mindössze heten élték túl. Az egyik megmenekült utas könnyes szemmel idézte fel, mit is élt át két évvel ezelőtt:

A magyar rendőrség koszorúzással emlékezett meg a tragédiáról idén nyáron Fotó: Polyák Attila - Origo

"Amikor próbáltam feljönni a vízből, éreztem, hogy egy nagy hajó megy el mellettünk. Amikor feljöttem, egy, a vízen úszó tárgyba próbáltam megkapaszkodni. Aztán folyamatosan úsztam. 20-30 perc múlva egy hajó felbukkant és mentőövet dobtak nekem. Így életben maradtam" – elevenítette fel a drámai pillanatokat az egyik túlélő.

A büntetőügy vádlottja, a Viking Sigyn kapitánya, Jurij Csaplinszkij rezzenéstelen arccal hallgatta a túlélő beszámolóját a Blikk tudósítása szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.