Egyre súlyosabb a helyzet: Rohamtempóban terjed az omikron variáns, az egészségügyi rendszer nem bírja a terhelést

Forrás: NurPhoto via AFP/Nikolas Kokovlis/NurPhoto/Nikolas Kokovlis -
omikron variáns csúcs Európai Unió koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus omikron variánsa ádáz tempóban terjed, oltóanyagaink csak részben hatékonyak ellene, a helyzetet az is súlyosbítja, hogy az uniós tagállamok egészségügyi rendszerei túl vannak terhelve főként az oltatlanok miatt - hívta fel a figyelmet Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke a csütörtökön kezdődött egynapos EU-csúcsot lezáró sajtótájékoztatón.

Az EB-elnök hangsúlyozta:

"továbbra is az a leghatékonyabb védekezési módszer, ha egyre több embert oltanak be, köztük az 5 év feletti gyermekeket, és egyre többen kapják meg a harmadik adag, emlékeztető vakcinát."

Koronavírus - EU-csúcs - Von der Leyen: az omikron variáns ádáz tempóban terjed Forrás: NurPhoto via AFP/Nikolas Kokovlis/NurPhoto/Nikolas Kokovlis

Von der Leyen közölte: az uniós tagállamok 180 millió extra adag módosított vakcina megrendelését kezdeményezték a BioNTech/Pfizer cégtől az omikron variáns elleni küzdelem érdekében. Hozzátette, hogy a vállalatnak 100 napja van arra, hogy a megrendelést követően leszállítsák az oltóanyagokat.

Müller Cecília megrázó bejelentése: Ennyi gyerek fekszik jelenleg kórházban koronavírus miatt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.