Felfoghatatlan tragédia történt egy iskolában: öt gyermek szörnyethalt, többen megsérültek

Forrás: Országos Mentőszolgálat / Facebook -
halál mentőhelikopter baleset tragédia ugrálóvár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt gyerek meghalt, négyen pedig megsérültek, miután kizuhantak egy ugrálóvárból, amelyet a levegőbe repített a szél Ausztráliában.

Egy erős széllökés okozott balesetet csütörtökön a tasmániai Devonportban. A gyermekek az iskola udvarán játszottak egy ugrálóvárban, amikor a szél felkapta az ugrálóvárat, a gyermekek pedig 10 méterről zuhantak a földre. A balesetet követően a mentők hamar a helyszínre érkeztek, és mentőhelikoptereket is küldtek, de hiába. Két fiú és két lány, 10 és 11 évesek, azonnal szörnyethaltak, az ötödik gyermek pedig később a kórházban halt meg - írja a BBC.

Az egész települést megrendítette a tragédia, ez volt a tanév utolsó napja, és senki nem gondolta volna, hogy egy önfeledt nap így végződik. Az ugrálóvárat már máskor is felállították és sosem volt vele probléma. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök elképzelhetetlenül szívszorítónak minősítette a balesetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.