Forma-1 Abu Dzabi Nagydíj Nicholas Latifi halálos fenyegetések Max Verstappen Forma-1 Nicholas Latifi világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél héttel ezelőtt, felfoghatatlan izgalmak közepette ért véget a 2021-es Forma-1-es világbajnoki sorozat. A szezonzáró futam utolsó körében dőlt csak el, hogy a holland pilóta, Max Verstappen lett a sportág új királya.

Az Abu Dzabiban megrendezett verseny féltávjánál úgy tűnt, eldőlt a világbajnoki cím sorsa, és Lewis Hamilton megdönti Michael Schumacher rekordját a nyolcadik trófea megszerzésével. A futam azonban, hűen az egész idényhez majdnem káoszba fulladt. Az utolsó körökben ugyanis az egyik versenyző nekicsapódott a falnak és összetörte az autóját.

A kanadai pilótát sokkolták a halálos fenyegetések Forrás: DPPI via AFP/Dppi

Nicholas Latifi, a Williams csapat kanadai pilótája ütközött és emiatt a versenyirányítás pályára küldte a biztonsági autót. A futam lendülete megtört és a versenyzők felsorakoztak egymás mögé. Lewis Hamilton addig kiautózott előnye eltűnt, az utolsó körre újraindított versenyt pedig a jobb állapotú abroncsokon autózó holland, Max Verstappen nyerte. Ezzel több pontot szerzett a riválisánál, így övé lett a világbajnoki cím.

Az elmúlt másfél hétben számtalan összeesküvés-elmélet látott napvilágot, és a népharag nem kímélete Latifit sem. A balesetező pilóta kénytelen volt elvonulni, mert úgy érezte, hogy sem ő, sem pedig családja nincs biztonságban.

A kanadai autóversenyző halálos fenyegetéseket is kapott.

Fel volt készülve arra, hogy sokan fogják támadni, de mégis sokkolta, milyen durva üzeneteket kapott. Törölte telefonjáról a Twittert, az Instagramot és tudatosan vonult háttérbe ebben a bő egy hétben. Szerinte azok, akik gyűlölködve fenyegették őt vagy a családtagjait, azok nem igazi F1-szurkolók. Most csak azért állt a nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet ezekre az extrém és ártalmas negatív reakciókra – írta meg a hírt a formula.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.