Ilyen még sosem volt! Dinoszauruszfiókát találtak egy megkövesedett tojásban - Fotó

döbbenet tojás evolúció lelet dinoszaurusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kínában egy megkövesedett tojásban bukkantak rá a valaha talált, legjobb állapotban fennmaradt dinoszaurusz maradványra, őskövületre. A fennmaradt állat lelete megdöbbentő állapotban van.

A megkövesedett tojásban fennmaradt embrió ebben a körülbelül 70 millió éves maradványban valószínűsíthetően épp ki szeretett volna kelni. A lelet olyan szempontból is fantasztikus felfedezés, mert ilyen eszményi állapotban korábban sosem találtak hasonló korú dinoszauruszt.

Forrás: ractapopolous/Pixabay

A maradvány emellett pedig újabb ismeretekkel szolgálhat a madarak és dínók régóta kutatott kapcsolatáról. A megkövesedett élőlény a beszámolók alapján egy optiroszaurusz, melynek fajtája a Kréta időszakban a mai Ázsia és Észak-Amerika területén élt.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.