Kényszerleszállást hajtott végre egy Göteborgba tartó repülő Budapesten

Forrás: Shutterstock -
OMSZ Ferihegy kényszerleszállás repülőtér rosszullét ferihegyi reptér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy utas szívinfarktusa miatt kényszerleszállást hajtott végre Budapesten a Turkish Airlines Isztambulból Göteborgba tartó járata csütörtök délután.

A személyzet még Szlovákia légterében, a lengyel határ közelében döntött az út megszakításáról, miután az utas rosszul lett. A repülőgép nem sokkal később megkezdte a süllyedést, majd negyed 5 után néhány perccel biztonságosan leszállt a budapesti repülőtér erre kijelölt futópályáján.

A repülőtéri egészségügyi szolgálat még a helyszínen megkezdte a rosszul lett idős férfi utas ellátását, akinél szívinfarktust diagnosztizáltak. A beteget később átadták az Országos Mentőszolgálat helyszínre riasztott mentőegységének, amely stabil állapotban kórházba szállította az illetőt -írja az airportal.

Képünk illusztráció. Forrás: AFP

Augusztusban is hasonló eset történt Budapesten, akkor azonban tragédia lett a vége. Hiába próbálták előbb az utasok, majd a mentősök is újraéleszteni a 67 éves holland férfit, nem jártak sikerrel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.