A budapesti Honvédkórházban megmentettek egy kismamát és 26 hetes magzatát

Forrás: Shutterstock -
műtét kisbaba életmentő újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A budapesti Honvédkórház a grazi egyetemi klinika összefogásával megmentett egy kismamát, aki azóta egészséges gyermeknek adott életet.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ hétfőn a Facebookon hozta nyilvánosságra, hogy egy kismamánál a 26. terhességi héten életet veszélyeztető állapotot észleltek.

A Honvédkórház és a grazi egyetemi klinika szakmai összefogásának köszönhetően lehetőség volt méhen belüli kezelésre, a magzatnak közvetlenül adott kompatibilis vér adására, így a terhesség egészen a 36. hétig kihordható volt.

A budapesti Honvédkórház magas szintű terhességgondozásnak köszönhetően az édesanya egészséges, 3200 gramm súlyú kisfiúnak adhatott életet. Az újszülött gyermek még egy ideig a koraszülött osztályon lesz, de bíznak abban, hogy mielőbb hazamehet, s együtt lehet a szüleivel és testvéreivel.

Ez is érdekelhet: Egészséges csecsemőt hagytak a hatvani kórház babamentő inkubátorában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.