Koronavírus: ekkor lehet elkerülni a korlátozó intézkedéseket hazánkban

Forrás: Shutterstock -
omikron oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány elleni védekezésben a vakcina jelenti a megoldást, több mint 6 millióan már éltek az oltás lehetőségével és 3 milliónál többen már a harmadik oltást is megkapták - erről a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornán. 

Dömötör Csaba szerint, ha tovább nő az oltások, köztük a megerősítő oltások száma is, akkor el lehet kerülni a korlátozó intézkedéseket. Hozzátette: folyamatosan figyelik a járványügyi helyzetet, az új variánssal kapcsolatos híreket is. Hangsúlyozta, hogy a járványügyi védekezést a körülmények határozzák meg: van-e elég védőfelszerelés és mekkora az egészségügy kapacitása.

Kiemelte: elegendő kórházi kapacitás áll rendelkezésre és jelentősek a tartalékok. Mint mondta, a magyar egészségügyi rendszer fel van készülve egy esetleges következő járványhullámra és van elegendő vakcina is.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.