Wikonkál Norbert, a Honvédkórház főigazgatója szerint a harmadik oltás beadatásának elkezdése a válasz arra, hogy miért volt ilyen nyugodt a karácsony az egészségügynek. 

"Elég nyugodt, szinte békebeli karácsonya volt a magyar egészségügynek ahhoz képest, hogy más országokban a koronavírus milyen nagy terhelést okozott" - nyilatkozta Wikonkál Norbert, a Honvédkórház főigazgatója, majd hozzátette:

"Magyarország ebben zseniális volt, mivel időben kezdte el adni a harmadik oltást". Azt is elmondta, hogy sokan már máshogy vélekednek a védőoltásról és jelentkeztek az első oltásukért.

Wikonkál úgy gondolja: csak akkor lehet a járvány okozta fertőzési láncot megtörni, ha a gyerekek is megkapják a koronavírus elleni védőoltást.

A kórházigazgató arról is beszélt az M1-nek, hogy hazánkban hamarosan kezdődik az ötödik járványhullám. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az oltások hatékonysága 6 hónap után csökken, ezért Wikonkál Norbert Miklós arra buzdítja az embereket, hogy aki 6 hónapja vette fel a vakcinát, kérje az emlékeztető oltást.

Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock