Megszólalt a szakértő: elmondta, a gyerekeket mennyire veszélyezteti az omikron

Forrás: Thinkstock -
vakcina omikron gyerekek téli szünet koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy a gyerekek között is vannak omikron-fertőzöttek, és javasolja, hogy a 11 év alattiak még a téli szünet vége előtt kapják meg az első oltást.

Az egyik budapesti magánlaborban a pozitív koronavírustesztek kétharmadában már az omikron variánst mutatták ki - karácsony előtt ez az arány még csak egynegyednyi volt. Ez jelzi a vírusvariáns gyors felfutását.

Havasi Katalin elmondta, az omikron ugyanúgy terjed a gyerekek és a felnőttek között. Javasolja a szülőknek, hogy minél előbb, még a téli szünetben oltassák be gyerekeiket, hogy kialakuljon a védettségük mielőtt még közösségbe mennek.

Már 37 ezer 5 és 11 év között gyerek vette föl az oltást, 25 ezren regisztráltak, nagyjából 15 ezer adag még oltásra vár az első szállítmányból, az új szállítmány pedig január elején érkezhet meg - írja a Blikk.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.