Szörnyű vonatbaleset történt Kónynál: egy ember meghalt

Forrás: Facebook/MÁV -
ütközés Kóny vonat kisteherautó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kisteherautó ütközött vonattal egy vasúti átjáróban Kónynál péntek délelőtt - közölte a Mávinform a honlapján.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. vonalán a helyszínelés ideje alatt - várhatóan kora délutánig - a Budapest-Győr-Sopron közötti közlekedő InterCity vonatok helyett Csorna és Kóny állomások között pótlóbusz, Kóny és Győr között pedig FLIRT motorvonat közlekedik.

Vonattal ütközött egy kisteherautó Kónynál (A kép illusztráció) Forrás: Facebook/MÁV

A személyvonatok helyett Csorna és Enese állomások között közlekednek a pótlóbuszok. A balesetben az autó vezetője meghalt - közölte a vonalat működtető Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. szóvivője az MTI-vel.

A jármű a fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vasúti átjáróba, ahol a Győrből Sopronba tartó személyvonattal ütközött. A vonaton utazók közül senki sem sérült meg. Hozzátette, hogy az ütközés következtében a vasúti pálya is megrongálódott, emiatt várhatóan csak az esti órákban indulhat újra a vonatközlekedés. Addig Csorna és Kóny között vonatpótló autóbuszok közlekednek a személy- és az InterCity vonatok helyett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a vonat mintegy kétszáz méteren tolta maga előtt a kisteherautót, amely beszorult a vonat alá, a szerelvény pedig leszaladt a sínekről

Vonat tetején szelfizett egy kamasz - belehalt az áramütésbe

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.