Édesanyja talált rá Babicsek Bernát holttestére: "Életem végéig kísérteni fog a pillanat”

Forrás: Jóban Rosszban/Instagram -
édesanya gyász Babicsek Bernát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, elhunyt Babicsek Bernát, a Barátok közt és a Jóban Rosszban szereplője. Kiderült, hogy  a színész holttestére édesanyja talált rá, aki azóta is képtelen feldolgozni a történteket.

Babicsek Bernátot utoljára december 30-án, csütörtökön látták. Aznap a Centrál Színházban Pokorny Liával lépett színpadra, az előadásra meghívta a szüleit is.

"Még süteményt is sütöttem, hogy megünnepeljük az előadást. Mivel a fiam utána ivott egy pohár bort, mi vittük haza. Már nagyon fáradt volt, és mondta, hogy szilveszterkor nem is megy sehová, inkább otthon marad és pihen. Akkor láttuk őt utoljára élve"

- mesélte a könnyeivel küszködve a Borsnak a színész édesanyja.

A szilveszter csendesen telt, a szülők akkor kezdtek aggódni, amikor fiúk nem vette fel a telefont, ekkor úgy döntöttek, elmennek a házához.

Babicsek Bernát holttestére édesanyja talált rá Forrás: Jóban Rosszban/Instagram

"Elkezdtünk kopogni és próbáltunk benyitni a házba, de zárva volt minden. Hirtelen rossz érzés fogott el, és a férjem betörte a teraszablakot. Azonnal az emeletre ment, én lent kerestem a fiam, de nem volt sehol" – mesélte sírva az édesanya.

Ezt követően vették észre, hogy mindent befogott valami fekete füst a tűzhely körül.

"Ösztönösen a konyha sarkába kaptam a fejem és ott, a konyhaasztal mögött feküdt a fiam. Már teljesen meg volt merevedve. Nem volt rajta égési sérülés, csak tiszta korom volt az egész kis feje, ahogy ott feküdt. Életem végéig kísérteni fog a pillanat"

– idézte fel a szívszorító pillanatokat Márta néni, aki a történtek után képtelen fia házának közelébe menni.

A konyhában keletkezett tűz feltehetően már a tűzoltók helyszínre érkezése előtt oxigénhiány miatt kialudt.

"Szegénykém valamit sütni vagy főzni akarhatott, de olyan fáradt volt már, hogy valószínűleg elaludt. Amikor észrevehette a füstöt, akkor biztosan ki akart menekülni, de a tűzoltók azt mondták, hogy elég egy szippantás is abból a levegőből"

– magyarázta az édesanya, aki szerint a fiának esélye sem volt.

A katasztrófavédelem szerint sem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához, de az eset körülményeit még vizsgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.