Fontos! Mérgező növény kerülhetett az Aldi egyik termékébe

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Aldi fontos mérgező zöldbab Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mérgező gyomnövény kerülhetett az Aldi egyik fagyasztott termékébe - a Nébih azonnal visszahívta.

Csattanó maszlag lehetséges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívja a Gartengold márkajelzésű, 1000 grammos kiszerelésű vágott gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbabot - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a TWN.hu híre szerint.

A Nébih közleménye szerint a "csattanó maszlag úgynevezett tropán alkaloidokat (pl. atropint) tartalmazó, mérgező gyomnövény".

A csattanó maszlag szapora pulzust, szívritmuszavarokat, szájszárazságot, tág pupillákat, homályos látást, hallucinációkat, zavartságot okozhaz, súlyos esetben kómát, görcsrohamokat, de akár halált is.

Zöldbab

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. kéri, hogy aki rendelkezik a fenti azonosító adatokkal ellátott termékből, ne fogyassza el azt, hanem vigye vissza bármelyik magyarországi ALDI üzletbe, ahol a vételárat blokk hiányában is visszatérítik.

Termék neve: Sárga hüvelyű zöldbab, Gartengold gyorsfagyasztott, vágott

Probléma jellege: Csattanómaszlag lehetséges jelenléte

Érintett tételek (minőség megőrzési idő és tételszám):

2023.09.30 és L1289S3 M

2023.08.31 és L1272S1 M

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.