Tapolcai vonatbaleset: A gázolás után folytatta útját a mozdonyvezető

vonatbaleset gázolás mozdonyvezető baleset tapolcai vonatbaleset Tapolca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzalmas tragédiával végződött az újév első napján történt vonatbaleset. Egy olyan autót sodort el a sebesvonat, amiben öten utaztak. A fiatalok közül csak egyikük élte túl a gázolást, de jelenleg is válságos az állapota.

A mozdonyvezetőket megpróbálják felkészíteni a hasonló esetekre, amikor esélytelen elkerülni az ütközést. Egy nagy sebességgel érkező szerelvényt lehetetlen azonnal megállítani, így fordulhat elő, hogy a szerencsétlen ütközések során akár több tíz méteren át is beszorulhatnak a roncsok a mozdony elé.

Így történt ez a tapolcai gázolásnál is, ahol 60 méteren át tolta maga előtt az autót a vonat.

Egy sebesvonatot megállítani szinte lehetetlen Forrás: MÁV-START

"Ha a vasúti jármű vezetője mégis úgy érzi, a baleset miatti lelki trauma következtében nem képes a munka folytatására, kérésére az üzemirányítás egy másik mozdonyvezetőt küld a leváltására. Ha a későbbiek során – akár másnap – úgy érzi, mégsem tudja feldolgozni az őt ért megrázkódtatást, természetesen orvosi segítséget is igénybe vehet."

A négy halálos áldozattal járó baleset sokkolta az országot, a 17 éves életben maradt fiatal lányért osztálytársai, barátai közösen imádkoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.