Hamis Covid-igazolásokat és PCR-teszteket gyártó csalókra csaptak le a hatóságok

Covid-igazolás Ukrajna bűnszervezet csalás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamis Covid-igazolásokat és PCR-teszteket gyártó bűnszervezetre csaptak le az ukrán hatóságok Kárpátalján. A bűnözők több mint egy éven át hamisították a Covid-igazolásokat, amellyel több százezer hrivnyát, átszámítva több millió forintot kerestek.

A négyfős hamisító csoport saját titkos nyomdát üzemeltetett, amelyben hamis dokumentumokat – nemzetközi Covid-igazolásokat és PCR-teszteket – állítottak elő.

Az országban már több Covid-igazolásokat és PCR-teszteket hamisító csoportot lepleztek le, és Kárpátalján sem ez volt az első.

Újabb, hamis Covid-igazolásokat és PCR-teszteket gyártó bűnszervezetet lepleztek le az ukrán hatóságok Kárpátalján (A kép illusztráció) Forrás: AFP/Jorge Guerrero

December közepén az ukrán határőrség számolt be arról, hogy a megyében az egyik határátkelőnél folyt illegális kereskedelem ilyen dokumentumokkal. Akkor a hálózat felderítésében közösen vett részt a határőrszolgálat csapi és lvivi (lembergi) részlege, valamint az Ungvári Jjárási Rendőrkapitányság. A hamis iratok darabjáért 50 eurót kértek az elkövetők - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.