Egy Down-szindrómás lány volt a koronavírus egyik első áldozata

Forrás: Shutterstock -
járvány világjárvány koronavírus Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Susan majdnem két évvel ezelőtt hunyt el koronavírus-fertőzésben. Egyike volt a járvány első áldozatainak.

A brit házaspár, John és Ida Sullivan lánya még 2020 márciusában kapta el a fertőzést, 10 nappal a Boris Johnson által elrendelt első lezárások előtt. Néhány nappal a megbetegedés után a Down-szindrómás lány gyomorfájdalmakra panaszkodott, ezért kórházba vitték.

"Amikor beszéltünk telefonon kétségbeesve azt mondta: Anyu, anyu én ezt nem akarom" - mondta az édesanya a Mirrornak. Lányuk annyira feldúlt volt, hogy egy idő után már nem is akart kommunikálni szüleivel.

"Miután kórházba került, soha többet nem láttuk a lányunkat. Nem is beszéltünk többet, mert akárhányszor odaadták neki a telefont, ő csak szüntelenül sírt" – mesélte az apuka, John.

Egy Down-szindrómás lány volt a koronavírus egyik első áldozata (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Susan nem értette meg, hogy az oxigénmaszkot magán kell tartania, ezért mindig levette azt. Állapota napról napra romlott, egyre kevesebb volt az esély a felépülésére. Végül az orvosok úgy döntöttek, hogy bátyja bemehet hozzá a kórházba, de ekkor már túl késő volt. Susan testvére karjai között halt meg - írja a Ripost.

"Ő egy csodálatos ember volt. Melegszívű és kedves. Nem ezt érdemelte volna. Azt kívánjuk, hogy bárcsak lett volna oltás már akkor, az megmenthette volna az életét, de sajnos nem így történt és nekünk most együtt kell élnünk azzal, hogy a lányunk nincs velünk többé. Ez nagyon nehéz, de az emléke örökké bennünk él, soha nem fogjuk őt elfelejteni. Susan mindig a mi kislányunk marad" - mondták a szülők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.