Hazafelé tartott a kisgyermekes családapa, amikor hóviharba került az autójával. A jármű irányíthatatlanná vált és a férfi az árokba borult. Épségben kimászott a kocsiból és gyalog indult otthona felé.

Jacob Whaley a baleset után a közeli erdőn keresztül gyalog indult haza. Nem laktak messze, mindössze tíz kilométerre, de a hirtelen jött hóvihar miatt rosszak voltak a látási viszonyok. Percek alatt 14 centiméter hó esett, és a hőmérséklet megközelítette a -10 Celsius fokot. Ezt tetézte, hogy Jacob telefonja idő közben lemerült.

Kiszállt, hogy sétáljon, de elment az áram a környéken. Nem látta a házakat és az utcaneveket. A telefonja csak 14 százalékon volt, amikor elindult. Eltévedt. Nem volt olyan messze a háztól

– mondta felesége a Mirrornak.

Jacob este kilenc órakor adott magáról utoljára életjelet, SMS-t írt édesanyjának, hogy hazaindult, de akadályba ütközött. A család értesítette a megyei seriffhivatalt, akik egy keresőcsapatot küldtek a férfi megmentésére. A kisgyermekes édesapa holttestét négy nappal az eltűnése után a fenyőfák sűrűjében találták meg – számolt be a hírről a Bors.