Földönkívüli Intelligenciát Kutató Intézet NASA kutatás Univerzum Kozmosz földönkívüli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NASA és a Földönkívüli Intelligenciát Kutató Intézet (SETI) szakemberei szerint több olyan építmény is lebeghet az univerzumban, amelyeket idegen civilizációk hoztak létre.

A Földönkívüli Intelligenciát Kutató Intézetben nemcsak a világűrből érkező fény- és rádiójeleket kutatják, hanem idegenek által épített megastruktúrák nyomati is keresik.

Ann Marie Cody, a SETI munkatársa elmagyarázta, hogyan kutatnak:
"Több ezer, akár több millió csillagot is képesek vagyunk végignézni, a róluk készült képeket szinte pixelenként vizsgáljuk át, majd időrendi sorrendbe állítjuk a csillagok és objektumok fényességét. Minden alkalommal, amikor egy égitest, például egy bolygó elhalad az adott csillag mellett, elsötétül, és létrehoz egy fényjelet."

A földönkívüli magasan fejlett civilizációk létére egyelőre még nincsen bizonyíték Forrás: ESA

A tudós úgy véli, ha léteznek ezek a mesterségesen létrehozott építmények az univerzumban, akkor másfajta jelet mutatnak, mint a csillagok, ám eddig ilyent még nem észleltek. Cody szerint a kutatások során számításba kell venni azt is, hogy a nálunk fejlettebb civilizációk szeretnének észrevétlenek maradni - írja a Vice magazin nyomán a Liner.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.