Másfél évvel ezelőtt, tragikus körülmények között vesztette életét Szilágyi István, akit az ország csak Lópici Gáspárként ismert. Úgy tűnt, hogy a kedvelt színésszel a saját fia végzett, de most egy drámai vallomás új fénybe helyezi az ügyet.

Jelenleg is zajlik a bírósági tárgyalás Szilágyi István halálának ügyében. Az elsőszámú gyanúsított a színész fia, Szilágyi Péter, aki a vádak szerint kalapáccsal agyonverte édesapját. A nyomozás során kiderült, hogy a fiú nem először bántalmazta idős szüleit, már korábban is indítottak ellene eljárást, a család viszont sosem tett feljelentést.

A szülők mindig megvédték a fiukat

Még mindig nincs lezárva Szilágyi István halálának ügyeForrás: MTI/Soós Lajos

A tragédia napján Jolika a ház melletti kisboltban kért segítséget, ahol az eladónak azt mondta, Péter kalapáccsal veri az apját. Ezt a fiú azóta is tagadja, szerinte ugyanis egy besurranó volt a gyilkos. A bíró hallva az ellentmondást megkérdezte a férfit, hogy mi oka lehetett az anyának azt állítani, hogy a fia verte agyon Szilágyi Istvánt? Péter ekkor drámai vallomást tett.

"Ezt nem tudom. Amikor apám rám támadt és birkóztunk, nem tudtam megszabadulni tőle, tényleg felvettem egy tárgyat, ami a kezem ügyébe került, de aztán az a kalapács kiesett a kezemből, már nem volt nálam" – idézi a Blikk Pétert, aki egy olyan dolgot is elárult, amit eddig titokban tartott.

A kalapács, ahogy elrepült, az valóban fejen találta az apámat – vallotta be a fiú a Ripost szerint.

A tárgyalás szakértők meghallgatásával folytatódik.