Drámai vallomás: Ez okozta valójában Szilágyi István halálát?

Forrás: MTI/Soós Lajos -
tárgyalás Szilágyi István fia drámai vallomás Szilágyi Péter Szilágyi István halála Szilágyi István (színész)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél évvel ezelőtt, tragikus körülmények között vesztette életét Szilágyi István, akit az ország csak Lópici Gáspárként ismert. Úgy tűnt, hogy a kedvelt színésszel a saját fia végzett, de most egy drámai vallomás új fénybe helyezi az ügyet.

Jelenleg is zajlik a bírósági tárgyalás Szilágyi István halálának ügyében. Az elsőszámú gyanúsított a színész fia, Szilágyi Péter, aki a vádak szerint kalapáccsal agyonverte édesapját. A nyomozás során kiderült, hogy a fiú nem először bántalmazta idős szüleit, már korábban is indítottak ellene eljárást, a család viszont sosem tett feljelentést.

A szülők mindig megvédték a fiukat

Még mindig nincs lezárva Szilágyi István halálának ügye Forrás: MTI/Soós Lajos

A tragédia napján Jolika a ház melletti kisboltban kért segítséget, ahol az eladónak azt mondta, Péter kalapáccsal veri az apját. Ezt a fiú azóta is tagadja, szerinte ugyanis egy besurranó volt a gyilkos. A bíró hallva az ellentmondást megkérdezte a férfit, hogy mi oka lehetett az anyának azt állítani, hogy a fia verte agyon Szilágyi Istvánt? Péter ekkor drámai vallomást tett.

"Ezt nem tudom. Amikor apám rám támadt és birkóztunk, nem tudtam megszabadulni tőle, tényleg felvettem egy tárgyat, ami a kezem ügyébe került, de aztán az a kalapács kiesett a kezemből, már nem volt nálam" – idézi a Blikk Pétert, aki egy olyan dolgot is elárult, amit eddig titokban tartott.

A tárgyalás szakértők meghallgatásával folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.