Fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor a járványügyi szabályokról: a negyedik oltásról is beszélt

Forrás: Orbán Viktor/Facebook -
oltás koronavírus-fertőzés igazolvány Orbán Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli interjújában beszélt az új járványügyi szabályokról.

Csütörtökön Gulyás Gergely tett bejelentéseket a karanténkötelezettség lerövidítéséről és arról, hogy a védettségi igazolvány ezentúl oltási igazolvány lesz. Ezt megerősítette Orbán Viktor is péntek reggel a Kossuth Rádióban.

Orbán Viktor bejelentéseket tett Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Januárban minden hétvégén lesz oltási akciónap. Jelezte: csütörtökön, pénteken és szombaton lehet időpontfoglalás nélkül felvenni az oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben.

A kormányfő hangsúlyozta: az állam, a közigazgatás, az egészségügyi rendszer készen áll arra, hogy mindenkit beoltsanak; kétmilliónál több Pfizer- és 700 ezer Moderna-vakcina áll rendelkezésre.

Elmondta, a járványügyi protokoll megváltoztatását szakemberek javasolták. A karantén hossza 10 napról 7 napra csökken, de negatív teszttel öt nap után lehet mentesülni.

A védettségi igazolvány február 15-től oltási igazolvány lesz, az minősül oltottnak, aki három oltást kapott, vagy a másodikat hat hónapon belül kapta meg. A kormány a negyedik oltás felvételét is támogatja, ha a harmadik oltás után eltelt már legalább négy hónap, de mindenképpen szükséges háziorvossal való konzultáció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.