Hatvanhatéves korában elhunyt a legendás, női kosárlabda-játékos, aki életével és kitartásával mindenkinek példát mutatott.

Lusia Harris az egyetemen kezdett kosárlabdázni, és nagyon hamar felhívta magára a sportág nagyjainak figyelmét. Fiatalon bekerült a történelemkönyvekbe, ugyanis az olimpiák történetének első női kosárlabda mérkőzésén ő szerezte az első pontot. A csapatával végül ezüstérmet nyertek a világjátékokon.

A profi karrier helyett azonban az anyaságot választotta, de így is, élete végéig a sport közelében maradt. 1992-ben beválasztották a sportág hírességeinek csarnokába, tavaly pedig film készült az életéről A kosárlabda királynője címmel.

Mély szomorúsággal tudatjuk a hírt, hogy angyalunk, matriarchánk, testvérünk, anyánk, nagymamánk, olimpiai érmesünk, a kosárlabda királynője, Lusia Harris ma váratlanul elhunyt Mississippiben. Az elmúlt hónapokban sok boldogság érte, beleértve a legfiatalabb fia közelgő esküvőjének hírét és az elismerések tömegét, amelyet egy nemrég készült dokumentumfilm miatt kapott, amely világszerte felhívta a figyelmet a történetére

– idézi a család közleményét a Blikk.