Újpesti gyermektragédia: szülei nem tudták, hogy Danika súlyos mogyoróallergiás

Forrás: Shutterstock -
gyerekhalál mogyoróallergia ételallergia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szörnyű tragédia történt kedd reggel az egyik budapesti benzinkúton. Egy kisfiú rohamot kapott és a mentősök hosszan küzdöttek az életéért, azonban a segítség ellenére nem tudták újraéleszteni. Később kiderült, a hétéves kisfiúnak mogyoróallergiája volt, amiről elképzelhető, hogy a szülei sem tudtak. 

Ahogy az lenni szokott, a közösségi oldalakon záporoztak a kommentek a Danika haláláról szóló hírekhez. Sokan nem értik, a szülők hogy nem tudtak arról, hogy gyerekük súlyos ételallergiás. A Blikk megkereste a gyászoló pár több ismerősét is, akik határozottan azt állítják: Éva, az édesany és férje nem tudták, hogy a gyermekük allergiás a mogyoróra.

Forrás: Shutterstock

"A világ legjobb szülői!" - jelentették ki többen.

"Borzalom, ami történt, azóta sem térek magamhoz. Évikénél és a férjénél nem ismertem gondoskodóbb szülőket. Mondtam is nekik, hogy túlféltik, túlszeretik azt a drága gyereket. Gyönyörűen öltöztették, olyan volt, mint egy kis herceg. A nevelésére is nagyon adtak, illedelmesen köszönt, amikor pedig kérdezgettem, választékos szavakkal válaszolt" - nyilatkozta a lapnak a ház egyik lakója.

A mogyoróallergia nem gyakori, ám súlyos esetekben halállal vagy maradandó károsodással jár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.