Szörnyű tragédia történt kedd reggel az egyik budapesti benzinkúton. Egy kisfiú rohamot kapott és a mentősök hosszan küzdöttek az életéért, azonban a segítség ellenére nem tudták újraéleszteni. Később kiderült, a hétéves kisfiúnak mogyoróallergiája volt, amiről elképzelhető, hogy a szülei sem tudtak. 

Ahogy az lenni szokott, a közösségi oldalakon záporoztak a kommentek a Danika haláláról szóló hírekhez. Sokan nem értik, a szülők hogy nem tudtak arról, hogy gyerekük súlyos ételallergiás. A Blikk megkereste a gyászoló pár több ismerősét is, akik határozottan azt állítják: Éva, az édesany és férje nem tudták, hogy a gyermekük allergiás a mogyoróra.

Forrás: Shutterstock

"A világ legjobb szülői!" - jelentették ki többen. 

"Borzalom, ami történt, azóta sem térek magamhoz. Évikénél és a férjénél nem ismertem gondoskodóbb szülőket. Mondtam is nekik, hogy túlféltik, túlszeretik azt a drága gyereket. Gyönyörűen öltöztették, olyan volt, mint egy kis herceg. A nevelésére is nagyon adtak, illedelmesen köszönt, amikor pedig kérdezgettem, választékos szavakkal válaszolt" - nyilatkozta a lapnak a ház egyik lakója. 

A mogyoróallergia nem gyakori, ám súlyos esetekben halállal vagy maradandó károsodással jár.