Mátészalka rendőrség rablás vonat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendőrségre szerdán érkezett bejelentés, hogy két ismeretlen bántalmazott egy utast a Debrecenből Mátészalkára közlekedő vonaton. Miután az elkövetők megszerezték kiszemeltjük értékeit, leszálltak a szerelvényről a nyírmihálydi megállóhelyen.

A sértett egy kamaszkorú fiú volt, aki egyedül utazott a vonaton, amikor a két, számára ismeretlen fiú belekötött, ezért a további atrocitások elkerülése miatt egy másik vagon felé vette az irányt. Az ismeretlenek azonban ide is követték, és a két vagon között mindketten ütni kezdték.

A fiú a további bántalmazást elkerülése érdekében a bőröndjét, hátizsákját, valamint kabátját is hátrahagyta, és visszament korábbi ülőhelyére. Később megpróbált visszamenni, de megakadályozták abban, hogy az értékeihez hozzáférjen.

A bántalmazók a fiú kabátját, bőröndjét és hátizsákját is eltulajdonították. Utóbbiban a laptopja, a mobiltelefonja, az iskolai és személyes iratai, tárgyai és a ruhaneműi is benne voltak.

Megtámadtak egy fiút a mátészalkai vonaton (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A rendőrök haladéktalanul a nyírbátori vasútállomásra siettek az érkező vonathoz. Megkezdték a nyomozást, és másnap a lakóhelyükön fogták el a bűncselekmény két feltételezett elkövetőjét. A 21 éves G. A. és a 21 éves L. Sz. nyírmihálydi lakosokat rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki és vették őrizetbe, majd kezdeményezték a letartóztatásukat.

A rendőrök bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával G. A. szüleit is kihallgatták, akik a nyomozás adatai szerint közreműködtek a fiúk által elkövetett rablás bűncselekményből származó tárgyak értékesítésében vagy megsemmisítésében a büntetőeljárás, a bizonyítás meghiúsítása érdekében - írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.