Távoktatást javasolnak: legalább két hétre maradjanak otthon az 5. és a 11. évfolyamosok Ukrajnában

Forrás: Shutterstock -
Ukrajna COVID-19 távoktatás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ukrán oktatási minisztérium a koronavírus-járvány egyes régiókban tapasztalható fellángolására tekintettel azt javasolja az iskoláknak, hogy legalább két hétre térjenek át a távoktatásra az 5. és 11. közötti évfolyamokon - derült ki a tárca szerdai sajtóközleményéből.

A minisztérium a felsőoktatási intézményeknek is javasolja a távoktatásra való áttérést január 27-től február 25-ig. Az alsó tagozatosok viszont továbbra is járhatnak iskolába, és az óvodák, iskolai előkészítők bezárását sem javasolja egyelőre a minisztérium.

Távoktatást javasolnak Ukrajnában Forrás: Shutterstock

Jaroszlav Zseleznyak, a Hang párt parlamenti képviselője a Telegram üzenetküldő portálon azt írta, hogy a törvényhozás a jövő héten várhatóan karanténba vonul február 15-ig, mert szavai szerint sok beteg van a képviselők között. Julija Palijcsuk, a Volodimir Zelenszkij elnök mögötti Nép Szolgája kormánypárt szóvivője szerdán közölte, hogy jelenleg a frakció 17 tagja Covid-beteg, az apparátusnak pedig 45 alkalmazottja. A parlamentben naponta két-három újabb fertőzéses esetet jegyeznek fel - tette hozzá a szóvivő.

Az azonosított fertőzöttek száma Ukrajnában szerdára 24 321-gyel 3 913 809-re, az elhunytaké 141-gyel 99 584-re, az aktív betegeké pedig csaknem 19 ezerrel 217 510-re emelkedett. Az elmúlt napon 3073 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteget szállítottak kórházba.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.