Gáspár Győző visszamegy a zárt osztályra, ismét erős rohamai vannak

LifeTV -
Gáspár Győző mentális betegség öngyilkosság Győzike zárt osztály
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gáspár Győző mentális egészsége ismét megromlott. Tavaly már eltöltött két hónapot a zárt osztályon, és most kérte, hogy visszamehessen.

A Life.hu is írt már korábban arról, hogy Győzike 14 éve küzd pánikbetegséggel, paranoid személyiséggel és bipoláris zavarral. Előfordul, hogy egész nap ki sem kel az ágyból, annyira rosszul érzi magát. Nemrég elmondta, hogy még szeptemberben egy fellépés után rosszul lett, ezután pedig kórházba került. Végül közel két hónapot töltött a zárt osztályon.

Gáspár Győző, Győzike LifeTV

Karácsonykor még minden rendben volt, de úgy érzi, szilveszter óta visszaesett. Megdöbbentő őszinteséggel vallott arról, hogy kétszer is megpróbált öngyilkos lenni az elmúlt években.

"Tudom, hogy sokan vannak, akik nevetnek azon, hogy gyötrődöm, miközben mindenem megvan, de nem érdekel a véleményük. Járjanak az én cipőmben és akkor talán megértik, mit jelent tizennégy éven át pánikbetegséggel élni" – kezdte Győzike a Borsnak. Bízik abban, hogy az újabb kezelés végre végleges megoldást fog adni a problémáira.

"Már alig várom, hogy a jövő héten visszamenjek a kórházba. Ott emberként kezeltek és végre senki sem bántott és senki sem akart tőlem semmit. Igazi barátokra leltem az alkoholisták, a drogosok és egyéb mentális betegek között. Ők ugyanis nem ítélkeztek felettem, ahogyan az orvosok és ápolók sem" – folytatta. "Szigorú órarend szerint élünk odabent. Többféle csoportos és egyéni terápiás foglalkozáson veszünk részt, közben beállítják a gyógyszerezésemet is. Aztán, ha vége a kötelező programoknak, a cimboráimmal ütjük el az időt. Az az igazság, hogy odabent sokkal jobb, mint itt kint a valóságban."

Győzikét egy néhány nappal ezelőtti rosszullét győzte meg arról, hogy ismét kezelésre van szüksége. Elmondta, hogy vezetés közben tört rá a pánik, és épphogy félre tudott állni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.