Elképesztő felvétel: fényes tűzgömb robbant fel Magyarország felett

Forrás: https://meteoritok.org/ -
Magyarország tűzgömb robbanás meteorit Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Meteoritikai Társaság győri kamerája rögzítette az égi jelenséget.

Újabb tűzgömböt rögzített a Magyar Meteoritikai Társaság (MMT). A két nagyobb és egy kisebb robbanó tűzgömböt 2022. február 14.-én este 20:38-kor vette fel az MTH győri kamerája. Az égi jelenség kb. két másodpercig volt látható. Az ország tegnap este a Balatontól keletre eső részben teljesen felhős volt, így a fényes meteort most a nyugati határhoz közelebb eső területekről lehetett megfigyelni. Szímtások szerint a tűzgömb Ausztriában, Bécs és Graz között kb. 100 km magasan tűnt fel és 72 km magasan hunyt ki és anyaga teljesen elégett.

Fényes tűzgömb robbant fel Magyarország felett Forrás: https://meteoritok.org/

Az MMT a honlapján hívja fel a figyelmet arra, hogy január-február hónapokban nem ritka a fényes tűzgömbjelenség, csupán azért tűnik, hogy több van belőlük, mert egyre jobban terjednek a modern, egész égboltot éjjel-nappal figyelő, monitorozó kameraállomások felvételei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.