Rá sem ismerni! Így él ma Szász Marci, az ország egykori csodagyereke

Forrás: RTL -
autószerelés Szász Marci csodagyerek intelligencia így él most
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberek milliói ismerték meg az ezredforduló előtt Szász Marcit. Az aranyos, vöröshajú kisfiú nem csak cukiságával, hanem példátlan intelligenciájával, kortársaiét messze meghaladó tudásával hívta fel magára az ország figyelmét. A csodagyerek azóta felnőtt, és nem véletlen, hogy kerüli a nyilvános szerepléseket.

Szász Marcit tízévesen szerette meg az ország, akkor amikor Friderikusz Sándor bemutatta a kisfiút a tévénézőknek. Mindenki csak csodagyerekként ismeri, és nem ok nélkül aggatták rá ezt a jelzőt. Marci már ötévesen írt, és két hét alatt megtanult olvasni. Az IQ-ja pedig 195 volt, ami még a felnőttek körében is ritkaságnak számít.

Az ominózus, 1997-es tévéinterjú óta eltelt 25 év, Szász Marci pedig felnőtt. A most 34 éves csodagyerek tudatosan kerülte a nyilvánosságot, ugyanis úgy gondolja, hogy a "koncepció nélküli szereplésnek nincs semmi értelme" – erről beszélt nemrég Friderikusz internetes műsorában, amelyet a Bors szemlézett.

Szász Marci, az egykori csodagyerek Forrás: RTL

Marci ebben a műsorban mesélte el, hogy 16 éves kora óta dolgozik különféle informatikai projekteken. Számos munkahelyen megfordult az évek során, kis cégektől kezdve a nagyobb vállalatokig mindenhol dolgozott. Nagyon fiatalon belecsöppent a munka világába, és mivel az ország csodagyerekként ismerte meg, mindenhol extra teljesítményt vártak tőle. Sokáig igyekezett megfelelni az elvárásoknak, de ma már nem foglalkozik ezzel. Jelenleg informatikai üzemeltetésautomatizálási szakemberként keresi a kenyerét.

A magánéletéről keveset beszélt, de azt elárulta, hogy tíz éve él együtt a barátnőjével, aki nagyon türelmes vele, még szokatlan hobbiját is elnézi. Szász Marcit ugyanis az autószerelés kapcsolja ki, és képes az alkatrészekre egy vagyont elkölteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.