Még mindig dolgozik Turi György, a botrányba keveredett úszóedző

Forrás: MOB -
úszás Turi György úszóbotrány Cseh László úszóedző botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly ősszel robbant ki a botrány, amelynek középpontjában a neves úszóedző, Turi György állt. Egyre több egykori tanítvány állt nyilvánosság elé, és mesélte el, hogyan bánt velük egykori mentoruk.

Az úszóbotrány Cseh László szavait követően tört ki, ugyanis a mára visszavonult egykori világklasszis egy interjúban arról beszélt, hogy Turi György úgy bánt velük, ahogy nem lett volna szabad. Cseh után egyre többen felszólaltak, míg az úszó szövetség kénytelen volt vizsgálatot indítani a mesteredzővel szemben.

A bizottság végül megállapította, hogy Turi nem követett el szexuális zaklatást, ám testi és lelki bántalmazás előfordult nála az elmúlt évtizedekben. Az edző a vizsgálat után lemondott minden tisztségéről, amelyet betöltött a szövetségnél, azonban nem vonult vissza teljesen az úszósporttól.

Jelenleg is a Kőbánya SC szakosztályvezetője, annál az egyesületnél, ahol olyan úszók nevelkedtek mint Egerszegi Krisztina, Késely Ajna vagy Cseh László.

Régen nyomát sem lehetett látni a Turi György és Cseh Laci közt meglévő feszültségnek Forrás: MOB

"Az utánpótlás-edzőnek a legfontosabb feladata a tanítás, az oktatás, a sportág megszerettetése, de aki válogatott sportolókkal foglalkozik, olimpikonok felkészülését irányítja, végső soron csak az eredmények minősítik. Egyszer Berczik Zoltán, az asztalitenisz aranycsapat trénere mondta: nekem az a dolgom, hogy a legerősebb csapatot állítsam asztalhoz, mert győzelmet várnak tőlünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.