Könnyeivel küszködve, gyermekeivel az ölében kér segítséget az édesanya: "Segítsetek megállítani ezt a háborút" - Videó

édesanya Ukrajna videó Orosz-ukrán háború gyermek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február 22-én, csütörtökön Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az emberek pánikba estek, sokan elmenekültek az országból, akik pedig maradtak, biztonságos helyet keresnek a családjuknak. Vannak, akik a közösségi oldalakon kérnek segítséget, így tett a korábbi Eurovízió-győztes, Jamala, aki Kijevben él a családjával.

Jamala 2016-ban nyerte meg 1944 című dalával a 61. Eurovíziós dalfesztivált. A krími tatár énekesnő dala saját ükanyjának tragikus történetét mesélte el. A szerzeményről akkor az orosz média és a törvényhozás úgy vélekedett, hogy az kritizálja a Krím-félsziget Oroszország által történt megszállását - írja a Bors.

Jamala jelenleg Kijevben él a családjával, a minap két kisgyermekével az ölében megrázó videóval jelentkezett be Instagram-oldalán a háború sújtotta országból.

"Nem értem, hogy tehetik ezt! Kérlek, támogassátok Ukrajnát"

– mondta könnyeive küszködve a felvételen angolul, melyet a támadások első napján rögzített. Majd anyanyelvére váltott, hogy tovább beszéljen a kialakult helyzetről, és arra kérjen mindenkit: segítsenek megállítani ezt a háborút.

"Ukrajna nem akar háborút! Mi a bákéért vagyunk. Ez az otthonunk. Ne pánikolj és légy erős! Ne hallgass" – üzente a videó alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.