Galambos Lajcsi befogadott egy ukrán menekült családot

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Galambos Lajos ukrán család háború Orosz-ukrán háború Galambos Lajcsi menekültek orosz ukrán háború Lajcsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ismert trombitás az elmúlt hetekben főként magánélete miatt került az újságok címoldalára. Több évtized után idén elvált feleségétől, nemrég pedig meghirdette a családi kúriát, amelynek árából lakóparkot építene a gyermekei számára.

Galambos Lajcsi most önzetlensége miatt került reflektorfénybe. Lajcsi ugyanis átmeneti menedéket nyújt egy ukrán családnak, akik a múlt csütörtökön kirobbant orosz-ukrán háború elől menekülve érkeztek az országba. Amikor megcsörrent a trombitás telefonja, és meglátta, hogy ki hívja, azonnal tudta, hogy mit kell cselekednie.

– mondta a zenész a Borsnak, aki már annak is utánajárt, hogy hol tudná folytatni tanulmányait a család két iskolaköteles gyermeke.

Lajcsi azonnal tudta, mit kell tennie Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Befogadni nagyon jó dolog, de abban is segíteni kell, hogy a mindennapjaik hasznosan és megfelelően teljenek, így természetesen a munkakeresésben is segítségükre vagyok. Mivel úgy tűnik, hogy ez a háborús helyzet nem múlik el egyhamar, előre kell gondolkodni."

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, ide kattintva megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.