Az ügyészség egy magasan képzett nyomozót hívott tanúnak VV Fanni ügyének tárgyalására. A bíróságon elhangzott, hogy a vádlottnak ott kellett lennie a Duna-parton, ahol a lány holttestét keresték, így már biztos, hogy az elrabló hazudott.

Kedd délután a VV Fanni meggyilkolásával vádlott B. László utoljára szólalhatott fel a Fővárosi Főügyészségen - írja a Bors.

A 2017-es gyilkossági ügy végére remélhetőleg rövid időn belül pont kerül. B. László több ponton hibákat talált a szakértők által leadott szakértői véleményekben, és kifogásolta az FBI nyomozati eredményét is. Az ügyészség egy magasan képzett nyomozót idézett be tanúnak, aki készséggel válaszolt B. László kérdéseire.

A férfi az ügy kirobbanása óta azt állítja, hogy nem járt Szalkszentmártonnál a Duna-parton, hiába látni a köztéri kamerákon egy olyan autót, amellyel akkor közlekedett. A férfi továbbra is azt mondja, hogy ő a telefonjával a folyó másik oldalán volt, szerinte véletlenül jelentkezett fel azokra az átjátszótornyokra a készülék.

"Hat méteren belül meg tudták határozni a szakértők, hogy melyik cellára jelentkezett fel a mobiltelefon. Ez azt jelenti, hogy ha a vádlott telefonját a Szalkszentmárton melletti bekötőúton érzékelte a szolgáltatója, akkor az a telefon biztosan ott volt a helyszínen"

 - mondta a tanú, aki hangsúlyozta, hogy ezt kimérték, nem pedig kitalálták.

A gyilkossággal gyanúsított B.László a tárgyalóteremben.Fotó: Polyák Attila - Origo

"A mobiltelefon forgalmazások, ami a gyanúsított telefonján volt, rövid időn belül két telefoncellát használt. A vádlott készüléke egyértelműen feljelentkezett 2G-re Szalkszentmárton mellett. A 2G kis kiterjedésű cellára kitalált rendszer, szűk területet fed, nem lehetséges, hogy valaki telefonja messziről onnan venné a vételt."

A szakértő tehát kimondta, hogy Fanni elrablója ebben biztosan nem mondott igazat a bíróságon.