Elhunyt a népszerű gyerekkönyvíró, Shirley Hughes, akinek rengetegen nőttek fel a meséit hallgatva. Az írónak olyan karaktereket köszönhetünk, mint Dogger, Alfie, Lucy és Tom.

Kilencvennégy éves korában elhunyt Shirley Hughes gyermekkönyvíró és illusztrátor – jelentette be a családja. Hughes, akinek legismertebb munkája az Alfie-sorozat, február 25-én hunyt el otthonában.

Hughes az 1977-ben megjelent Dogger című képeskönyvével vált ismertté, majd elnyerte a Kate Greenway Medal díjat is az illusztrációkért. Pályafutása során nagyjából 200 gyermekkönyvet illusztrált - írja a Skynews.

Az írónő számtalan elismerést kapott élete során, CBE és OBE kitüntetést kapott, 2015-ben pedig megkapta a BookTrust életműdíjat.

"Ez a kitüntetés a legjobb, amit valaha is kaptam! Hosszú pályafutásom során rengeteg örömet szereztem, először más művészek történeteinek illusztrátoraként, majd saját történeteim megalkotásakor. A legjobb az egészben, hogy állandóan találkozhattam olyan fiatal gyerekekkel, akik már jóval azelőtt megtanultak örömmel nézni és vizuálisan követni egy történetet, hogy olvasni tudnának" – nyilatkozta Shirley Hughes még miután megkapta az elismerést.

Nemrég életét vesztette Ralph Ahn, koreai származású amerikai színész, aki összesen 42 produkcióban szerepelt 1952 és 2018 között.

Néhány nappal ezelőtt rettenetes tragédia rázta meg Birmingham városát. A helyi rendőrség épülete előtt furcsa balesetre lettek figyelmesek: egy autó több másik, parkoló autóba csapódott. A sofőrt lőtt seb következtében még a helyszínen halottnak nyilvánították.