Naponta mentik ki ki a jeges Tiszából a folyón át menekülő ukrán férfiakat

Forrás: Shutterstock -
Ukrajna Románia háború Orosz-ukrán háború Tisza menekültek orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz-ukrán háború elől már több, mint egymillióan menekültek külföldre. Az ukránok döntő többsége Lengyelország felé veszi az irányt, de sokan érkeznek Magyarországra, Szlovákiába és Romániába is. A 18 és 60 év közötti férfiak nem hagyhatják el Ukrajnát, aki azonban nem szeretne részt venni a háborúban, az minden eszközt bevet azért, hogy elkerülje a sorozást.

Az ukrán férfiak egy része a Tiszán úszva próbál menekülni hazájából, a víz azonban jéghideg és mire átérnek Romániába, már nagyon rossz állapotban vannak.

A jeges folyón úszva menekülnek a háború elől (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

– mesélte a Ripostnak Orosz Cristina, aki minden nap munka után megy ki a román-ukrán határra, hogy segítsen a menekülteken. Önkéntes társával együtt meleg teával és harapnivalóval várják a rászorulókat, akik annyira hálásak, hogy elsírják magukat.

A román-ukrán határt naponta 7 ezren lépik át.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, akkor ide kattintva, valamint ebben a cikkben megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.