Meghalt a Jászai Mari-díjas színésznő: 5 hónapja nem temették el

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
halál színésznő temetés Venczel Vera
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú betegség után hunyt el Venczel Vera Jászai Mari-díjas színésznő, aki ma lenne 76 éves. Azóta sem helyezték örök nyugalomra.

Hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el Venczel Vera színésznő tavaly októberben, halála mind a pályatársait, mind a tisztelőit megrendítette, de a veszteség a férje, Czapp György számára volt a legfájdalmasabb. A Jászai Mari-díjas művészt, aki ma lenne 76 éves, azóta sem helyezték örök nyugalomra, hamvai otthon vannak.

Venczel Verának még nem volt temetése Fotó: Zsigmond László/Life.hu

"Még nem temették el Vera hamvait, Gyurinál van otthon. Nem tudni, mikor lesz a szertartás, ahogyan egyelőre azt sem, hol helyezik majd végső nyugalomra. A férje dönt erről, és tiszteletben kell tartani az akaratát, ő határoz majd imádott felesége utolsó útjáról" - tudta meg a Blikk egy ismerőstől. Férje most nem akart nyilatkozni, de felesége halála után elmondta, az utolsó napon végig mellette volt és fogta a kezét. "Ott ültem az ágyánál és fogtam a kezét. Már csak testben volt ott. Beszéltem hozzá, néztem az arcát, megsimogattam és elengedtem. Azóta üres a ház, s igazából fel sem fogtam, hogy Vera nincs többé" - mondta akkor.

Venczel Verára ma emlékeznek a Vígszínház tagjai, erről Halász Judit beszélt, aki jó barátságot ápolt a színésznővel. "Verának nem volt temetése, legalábbis mi nem tudunk róla, hogy lett volna. Csütörtökön, a születésnapján a Vígszínházban – ahol örökös tag volt – tartunk egy zártkörű megemlékezést, mi így veszünk tőle búcsút, azért tartjuk ezt az eseményt. Vera mindig tökéletesen felkészült, pontos, gyönyörű színésznő volt. Különösen tiszta és jó szívű embert ismerhettem meg benne, akinek klasszikus szépsége sosem ment ki a divatból. A mai napig fáj, hogy már nincs..." - árulta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.