Orosz-ukrán háború: meghalt az amerikai hírtelevízió két újságírója

újságíró haláleset orosz ukrán háború riporter Fox News
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt a Fox News amerikai hírtelevízió két újságírója, amikor a gépkocsijukra lőttek Kijev közelében kedden. Egy velük utazó harmadik újságíró megsebesült - közölte a televízió.

Pierre Zakrzewski, a televízió videós újságírója és ukrán munkatársa, Olekszandra (Szasa) Kuvsinova életét vesztette a Horenkában történt incidensben, Benjamin Hall riportert sebesüléseivel kórházba szállították.

Pierre Zakrzewski Irakból, Afganisztánból és Szíriából tudósította Fox televíziót - közölte a csatorna. A Fox később jelentette be a televíziós újságírók munkáját segítő Kuvsinova halálát.

Vasárnap Brent Renaud ismert amerikai dokumentumfilm-rendező és veterán háborús tudósító halt meg, amikor orosz katonák tüzet nyitottak a járművére. Ő volt a konfliktus első külföldi újságíró áldozata.

Kijev polgármestere felkérte Ferenc pápát, hogy a jelenlegi körülmények ellenére látogasson el oda, mivel a jelenléte lehetővé teszi emberéletek megmentését és a béke megteremtését.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.